torsdag 26. februar 2009

Lilje som spirer alt!

Enkelte liljer spirer ganske så fort; men, lenge å vente på blomstring er det okkesom...


Lilium sargentiae. Sådd for fire uker siden.


Nå må jeg lese meg opp på denne lekringen.

Begonia rex

Blomsterbutikkene har begynt å få øynene opp for denne flotte bladplanten. I vinduskarmene står det nå 10 forskjellige sorter som jeg gleder meg intenst til å bruke til sommeren. Jeg har tenkt å jakte på navn på alle sammen da de er navnløse fra butikken. Nettsider er det nok av; enkelte planter dukker opp med forskjellige navn.

Utover våren vil jeg legge ut bytteblader på Hagegal - slik at vi kan bytte til oss sorter vi ikke har. Det må bli litt varmere før vi begynner. For, jeg regner med at flere vil være med på dette?


Ei lenke med smakebiter av flotte blader.

Der vil jeg nok finne navn på de fleste jeg har kjøpt; det ser ut til å være de mest vanlige som er i salg her på berget.


Kursdag

Og opprettelse av WordPressBlogg.

Mulig jeg konverterer; vi får se. Uansett. Jeg la inn et par sommerbilder. Det er ikke lenge igjen......

http://solfridhagegal.wordpress.com/

onsdag 25. februar 2009

Så på papir


I dag har jeg sådd på papir. Åtte poser med Hostafrø har fått lov til å være prøvefrø. Jeg har ikke brukt papir, men vaskekluter (vevde kompresser (10x10 cm) )stjælt fra gubben. Du kan bruke papir som ikke løser seg opp.  Fukt papiret. Legg frøene på midtstripen, brett over fra hver side - også kortsidene.  Husk navnelapper. Jeg har laminert frøposene og brettet de under kortsidene.  Har lagt alle i en haug som skal oppbevares i pose til spiring. Disse skal få ligge i romtemperatur. Husk lufting; tett pose for å holde på fuktigheten.  Frø spirer erfaringsmessig tidligere i papir enn i jord. Husk; små frø er ikke egnet for dette - små og sprø.  Når de har spirt skal de over i potte med jord. Ei heller er frø som må ha lys for å spire egnet. Husk å tilpasse temperatur etter hva frøene vil ha for å spire. 
Posted by Picasa

mandag 23. februar 2009

Da var det mandag igjen

og tiden, hvor bliver den?

Skal man blogge må man ha tid. Det er det lite av for tiden. Overskuddet deretter. Man kommer til en bitteliten bakke, men den er egentlig for bratt den også. Tilbake til start.

Man våkner nok i tide til våren.

lørdag 21. februar 2009

Hjelp, vi snør bort!!

Nuh er det vel nok?

Ellers er det nedtelling til fastelavensboller. Trampe ringte hjem tre ganger i løpet av uken for å forsikre seg om at det ble boller i morgen. Så klart. Det er godis.

Ettersom snøen stenger oss inne, gikk jeg til innkjøpt av GH 3 med gitar. Spørs om Per og Maria dukker opp hos oss i kveld.

fredag 20. februar 2009

For ever snø

Nå har det vært ferie for guttene; stillestand for mor. Sigurd har vært på SFO, mor har jobbet og far har jobbet. Kjedelig? Neida. Vinterferie har aldri vært ferie for oss. jeg sparer alltid feriedager til lysere tider. Som barn kan jeg ikke huske å ha vært på vinterferie; ikke hadde vi hytte og ikke hadde vi råd - vil jeg tro. Nybygd hus og små barn.
Det spirer i pottene inne; ute ser det ut som vinteren skal vare for resten av året ;o)


Har jeg gått på ski? Nei. Skal jeg gå på ski? Nei. Drømmer jeg om å gå på ski? Nei. Har jeg dårlig samvittighet for ikke å gå på ski? Nei.

Har spist ferske Hvaler-reker i dag. De er fantastisk gode just nu. Rekene er best på vinteren; kalde havstrømmer er årsaken til det - rekene trives best da.


Ha fri hele helgen. I morgen skal jeg på kino med mellomste - Rosa Panteren. Ikke for det jeg har så innmari lyst, men må man så må man. Man overlever vel det også. Hysteriske filmer er noe man må slite seg gjennom med jevne mellomrom. Jeg er stor fan av Peter Sellers - så Zwarts film må bare bli en nedtur.

onsdag 11. februar 2009

Egil Olsen er fra Fredrikstad

Ikke det at fotball er så gøy, men man får jo med seg når det skjer noe her hjemme i andedammen. At gamlekællen fikk seier mot Deuchtland er vel ikke så ille? Grættis!


Forøvrig synes jeg Storberget begynner å bli vel sjanglete i sine uttalelser. Lurer på om de leker "hale på grisen"? Bind for øya og ei tavle med ymse forslag?
Personlig er jeg imot all pynting med religiøse symboler på politiuniformen. Samme hvor varmt det enn kan bli på kjøkkenet? På kjøkkenet?! Storberget da. Mente vel et helt annet sted? Som av religiøse hensyn han ikke turde å nevne.

For sikkerhets skyld; bruken av religiøse hodeplagg er regulert.

tirsdag 10. februar 2009

Ukens runde av TP

Og dagens jeg-tisser-på-meg-av-latter-spørsmål;

Josef i Bibelen ble slave hos Gulrotfar, Potifar eller Agurkfar? Ja, jeg lurer fremdeles, jeg.

lørdag 7. februar 2009

Det spirer i ei potte med Iris - del II

Disse deilige Irisene har kommet med sine første spirer.

Tre uker i kjøleskapet. Tatt frem 25/1. Stått i stuetemperatur, til tider varmt, grunnet vedfyring. Spirene fant jeg i dag. Står nå i kald vinduskarm frem til drivhustider, en gang i mars/april.


Ellers er det en haug med snø, jeg skulle ha måkt, men går og tuller rundt inne. Bretter tøy, vasker tøy, rydder ut oppvasken, lager kakao, drikker kaffe, spiser frokost, følger med på VM etc, etc.
Stein var flink og tok snømåka.

torsdag 5. februar 2009

Makrodoring

Etter inngående studier av bøtter og doring, er kroppen så inntørka at det knitrer. Prøver meg med en isbit. Syver ligger i samme seng og er like slapp. Han startet showet klokken halv tolv i går kveld; med å spy ut teppet i stua. Godt det er vaskbart. Stakkars gutt. Halv to starta jeg. Da var det i gang.

Det verste er at det min ukentlige fridag! *mohaha* Egentlig en smule flink; legger sykdommer til fridager.


Nå er det kun Stein og Sigurd som ikke har hatt det. Håper ikke de får det heller.

Snøen ligger hvit og uskyldsren; den må holde seg!!!

tirsdag 3. februar 2009

Iris chrysographes 'Black Gold' - spiring alt nå!

Den har kun stått en uke og en dag. Det gikk innmari fort? Du ser tydelig at det er Iris-spirer. Frøene lå noen dager i vann før såing . De skal se slik ut som store:
Posted by Picasa
Frøene er kjøpt fra samme firma som jeg linker til.

De dansker

Iris mandshurica - tegning 3 og 4.
Iris orientalis
Iris sintenisii ssp brandzae
Iris spuria (det står I. spuria crocea på pakken?)
Iris xiphium
Lilium rosthornii
Melasphaerula ramosa - bilde
Allium scorodoprasum - bilde
Allium zebdanense
Hemerocallis dumortieri
Hemerocallis citrina
Hemerocallis dumortieri var. esculenta
Hemerocallis middendorfii
Hemerocallis minor
Hemerocallis thunbergii

Dere er ikke fargeblinde! Alle dagliljene er gule og skal være det =D Kjedelig spør du? Neida; det er artene jeg vil ha;))

Dette var første stripe med frø fra Dansk Iris- og liljeklubb.

Melasphaerula skal jeg jaggu så i dag!

mandag 2. februar 2009

Sommerminner

Geranium albanum. Sådd 2008, blomstret 2008. Blomstret leeenge.
Iris 'Sapphire Gem' Nautesund 2007.

Epletreet mitt, kjøpt 2007. 'Katja' ga 26 epler i fjor.


Nydelig gul aurikkel fra Tonemeia 2006. Blomstret ikke 2007, men til gjengjeld masse i fjor.



Kameleonkrabbe-edderkopp, en god jeger som ikke spinner nett, jakter som ei krabbe ;o)
Gleder meg til sommer 2009!




Likestillinga bare går og går fremover? Enda et program jeg ikke kommer til å se på.

Ringte hjem 10 ganger rom dagen? Ærlig talt?










søndag 1. februar 2009

Man skulle jo tro at man skulle ha gjort noe fornuftig


Men, ikke denne damen.
Ikke gikk jeg en laaang tur. Ikke lagde jeg Alt Godts mat. Ikke fikk jeg malt taket hos Trampe.
Det har jeg allerede glemt.
Bakte pizzaboller. Stein dro allikevel og kjøpte fast-foood; Asiatisk =D Snurrene blir frokost og lunch for alle i morgen.
Hadde glemt å avbestille En plass i solen av Liza Marklund - den tar jeg med meg på senga. Gidder ikke å returnere den. Lettleste greier, det passer meg utmerket i dag.
Fikk sådd en Primula og en Dianthus. Vasket vinduskarmen og hengt opp potter i vinduet - for å gjøre plassen klar for småplanter. Jeg har ikke planterom, men det funker bra for det.
Ny uke, nye bekymringer.



Har søkt 2 året for Trampe på videregående, kan ikke si at mulighetene er fantastisk mange :o// Byråkratiet lenge leve...



Må huske å ta opp nye Beck-episoder.