mandag 13. juli 2009

Rød og høy gutt'Red Tallboy' (Tamberg 1998, tetraploid). En daglilje fra Oakes-importen i 2006. Jeg mener den blomstrer for første gang. Den kan bli meget høy (150 cm) og fargegjengivelsen er rimelig korrekt.
H. altissima er en av forfedrene/mødrene.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Hei Solfrid.. var innom her å la igjen en kommentar som jeg slettet. Forstod ikke først kommentaren fra deg og måtte lese gjennom innlegget mitt....

Hevdet skulle nok stått i ""...
Mente det heller spøkefullt ikke som fakta:o))

Tidligere i vår stod det nemlig med fet overskrift i en av avisene her at Norge hadde utryddet sneglen.. danskene gikk fullstendig fra konseptene!!! for er det noe de vil ha bukt med, er det den snegelen... og de mener myndighetene ikke tar det alvorlig nok... synes det hele er litt hysterisk men.. nå har jo ikke jeg noen avling jeg skal leve av..

Snegelen finner seg nok tilrette hva vi enn gjør.. jeg er begynt å bruke den til å ta knekken på noe ukrutt som er plantet ned ved dammen.. o))

Aldri så galt at det ikke er godt for noe...

ha en trivelig kveld...

solfrid sa...

Beklager hvis du oppfattet meg som en smule overlegen, det mener jeg altså ikke:D

Jeg har levd med disse Iberianene i 11 år og ser at de tilpasser seg, og endrer smak fra år til år. Dette er vesener som vi må lære oss å leve med, som du skriver. En smule småirritert på forskerne som egentlig ikke lever i vår hageverden, men i sin egen lille forskerverden. Vi som hager ser problemet, ikke sant?

Det er så sjelden jeg får tid til å skrive/lese min egen blogg, og andres. Derfor hadde jeg ikke fått med meg hva du skrev før det ble slettet - *fnis*.

Håper du får en fin høst - med eller uten snegler;D

Det gikk vel med noen i dag - hagl så store som sneglene...

Lizbeth sa...

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. :) Liljen Ebony er nok hakket mørkere enn Landini, sjølv om det ikkje kjem tydeleg nok fram på bildet. Vil absolutt sei at den er verdt å jakte på ja. Var ute og sjekka liljene for bulbiller, men desverre ingen.Dei har heller ikkje spredd seg med småløkar, ihvertfall ikkje enda.
Ønsker deg ei fine helg. :)

solfrid sa...

'Landini' er ikke av de som produserer mest småløk heller. Vil ikke tro at 'Ebony' er så vanskelig å få tak i. Håper jeg;D

Av de mørke har jeg 'Ove' som har masse bulbiller hvert eneste år; likeså med produksjonen av småløk.
'Vishenka' er også en storprodusnet av bulbiller. Sistnevnte en østeuropeer som kommer fra Sverige for mitt vedkommende;D Den blomstrer endelig etter ett par år som småplante.