tirsdag 28. april 2009

Primula vulgaris er fiin!

Sådd 2008. I dag slo den første blomsten ut. Jeg synes de er utrolig søte, særlig med den tynne, hvite pyntekanten.
Det ser ellers ut til at sommeren har tjuvstartet i Fredrikstad. I går lyn, torden og hamrende regn. Godt for støv og planter. I dag strutter det. Gresset er fantastisk grønt og må klippes. Har fri i fem dager til ende. Da skal det jobbes i hagen. Fra 1. mai er det full guffe. Har fått fast stilling fra samme dato (60%), men skal jobbe 100% i mai, juni, juli og august. Vi gjør det om til planter? (den ekstra prosenten altså...)
Posted by Picasa

fredag 17. april 2009

Jord under neglene


Begynt å renske barnehagene for mose, oppdaget at en av peonfrøene spirte. Det var et sort frø. I fjor spirte det 4 blå. Alle skyter fra rota og har vokst seg store. Dagliljefrøene fra uniten har en overvintringsoverlevelseprosent som ligger på rundt 40. Plantet om. Det spirer jevnt og trutt, deilige dager - med rompa i været;D

torsdag 16. april 2009

'Miss Mini'

Er en orientpet. Orientpet er et resultat av kryssning mellom L. orientale og L. longiflorum. Denne kommer fra en serie med minililjer, tilpasset potter (ikke så høye) som selges i butikkene nå. Denne stod hos Mester Grønn og luktet så sterkt at jeg måtte bare kjøpe en. Jeg kjøpte en med kun knopper, slik at jeg får nyte blomstringen hjemme. Disse lå i bunnen og ble satt i glass i går. I dag, vel hjemme fra jobb - slo den deilige lukta i mot oss . Nydelig rosafarge,med svakt grønne striper.

Posted by Picasa

onsdag 15. april 2009

Vindruene mine

I fjor fikk jeg vindruestiklinger av Blåbærhagen.

I dag så jeg liv og små, rødrosa skudd!

tirsdag 14. april 2009

Man blir aldri for stor til påskeharens egg

Eldstemann nektet å lete, det kan jeg jo forstå; ellers var det fryd, sol, glede, sukker og vill jubel. Vel møtt neste år!
Den påskeharen, den påskeharen.

mandag 13. april 2009

Catalpa

To Catalpa-trær står ute. Mener det er bignonioides. Det er vel en overdrivelse å kalle de trær foreløpig, men de har dog overlevd vinteren. Godt innpakka, innerst ved veggen i et tørt bed. De skal stå i potter, store potter i sommer. Den ene er plantet og vannet. Pyntet med et par Primula som snart skal blomstre.

Så fine skal de bli.

Anne Justs hage

Anne Just døde i mars i år, men hagen består. Ettersom vi skal til Danmark i sommer, vi har til og med fått med eldstemann - blir det besøk i hagen. Den ser så fin ut!

Anne Just - Haven i Hune

Siste fridag. Det blir litt titting på alt som jeg har tatt opp av Retterstedet og Mørkemannen. Sola skinner ikke, det er tette tåkedråper i lufta.

lørdag 11. april 2009

Våren er åpnet!


Sommerfugler og humler koser seg i sola ;D Humla var for kjapp. Intet optimalt bilde, jeg sprang inn og hentet kamera...



Påske og rexer

Så var påsken her; med fridager og lange sovemorgener. Nja, for min del er påsken overdrevet og jeg sover ikke lenge. Et overdrevet A-menneske.

I dag skal vi lete etter påskeegg, som haren har lagt ut. Vi har fundert hva haren har med påsken å gjøre, men vi finner ikke noe fornuftig svar. Som et ikke-religiøs menneske er jeg av den formening av at påsken er for laang. Vi er vel snart de eneste som har skjærtorsdagen fri. Polet er stengt i dag? Ja, ikke sant - merkelige greier. Ikke det at jeg flyr ned polet i hytt og pine, men det er muligheten til å gjøre det. Ja, ja - jeg lever med det, og må vel gjøre det resten av mitt liv.

I dag skal vi har gjester som skal lete etter eggene til haren. De voksne får lammelår og kald øl. Været er fantastisk. Sol og blå himmel!

Rexene mine tar kvelden, en etter en. De mørkblada er alle forsvunnet, resten lever. Men, tilgangen er god, så det skal bli nye. Har funnet butikken min rett over grensa, The Flower Shop. Sportsbutikk og blomster i samme hus. Smarte greier. Da deler vi oss, familien.

I bedene, som fikk en overhaling i går (sol), vokser det frem ting som jeg er så glad for lever. Tutlete små spirer og kraftigere saker. Det er mye. Løk som jeg ikke visste jeg hadde en gang. De fleste irisene lever og dagliljene kommer i rikt monn. Jeg har allerede plukket snegler, massevis og det er en j.. stor myte at de overvintrer som småttinger. Der schvære sneglen er der nok av.

Det blir mye Primula i år. Knoppene står i kø for å vise seg frem. Jeg gleder meg!


Ha en fin lørdag!!