lørdag 11. april 2009

Påske og rexer

Så var påsken her; med fridager og lange sovemorgener. Nja, for min del er påsken overdrevet og jeg sover ikke lenge. Et overdrevet A-menneske.

I dag skal vi lete etter påskeegg, som haren har lagt ut. Vi har fundert hva haren har med påsken å gjøre, men vi finner ikke noe fornuftig svar. Som et ikke-religiøs menneske er jeg av den formening av at påsken er for laang. Vi er vel snart de eneste som har skjærtorsdagen fri. Polet er stengt i dag? Ja, ikke sant - merkelige greier. Ikke det at jeg flyr ned polet i hytt og pine, men det er muligheten til å gjøre det. Ja, ja - jeg lever med det, og må vel gjøre det resten av mitt liv.

I dag skal vi har gjester som skal lete etter eggene til haren. De voksne får lammelår og kald øl. Været er fantastisk. Sol og blå himmel!

Rexene mine tar kvelden, en etter en. De mørkblada er alle forsvunnet, resten lever. Men, tilgangen er god, så det skal bli nye. Har funnet butikken min rett over grensa, The Flower Shop. Sportsbutikk og blomster i samme hus. Smarte greier. Da deler vi oss, familien.

I bedene, som fikk en overhaling i går (sol), vokser det frem ting som jeg er så glad for lever. Tutlete små spirer og kraftigere saker. Det er mye. Løk som jeg ikke visste jeg hadde en gang. De fleste irisene lever og dagliljene kommer i rikt monn. Jeg har allerede plukket snegler, massevis og det er en j.. stor myte at de overvintrer som småttinger. Der schvære sneglen er der nok av.

Det blir mye Primula i år. Knoppene står i kø for å vise seg frem. Jeg gleder meg!


Ha en fin lørdag!!

4 kommentarer:

Mokki sa...

Fnis... og så har vi problematikken med at haren legger egg? Det åpner for _helt_ nye spørsmål om livet :)

Jeg er svært takknemlig for at religion forlanger fridager (det mest positive jeg kan komme på med religion), jeg bare lurer på om det fins en som vi kan innføre som har helligdager på høsten?

Anonym sa...

Jeg er helt på linje med Mokki i det siste der.
Så må jeg si at det er fint å kunne variere språket litt. Man blir jo litt lei av å si: "det blir jo litt sånn høna og egget, ikke sant?" Nå kan man si: "det blir jo litt sånn haren og egget, ikke sant?".
Kjekt.

Marit sa...

Når jeg var på gartneriet her sist, så hadde de masse rexer, og da tenkte jeg på deg! Det er flotte planter, men enn så lenge har ingen kommet i hus her. Kos deg med fri/helligdagene. Det er det beste med hele religionen, nemlig at det blir så mange fridager av den.. ;-)

solfrid sa...

Ja, det åpner for nytolkning av egget og høna *lol*


Joa, fridager som denne er ikke å forakte. Det kan bare bli litt lenge i gråvær ;DD