onsdag 21. januar 2009

Echeveria

Røsslyng spurte om planten i forrige innlegg.


Echeveria (ikke Echevaria som det står skrevet i forrige innlegg) er en sukkulent som trives godt ute om sommeren. Ser de stadig vekk i blomsterbutikken(e) mine, men kjøper de aldri. Har ikke plass inne på vinteren, der står alle de overvintrede. Men, det finnes utrolig mange fine sorter som kan brukes i sammenplantinger på sommeren, ute.
Anne-Marie på dotnett har et herlig bilde i galleriet sitt. Det viser Echeveria sammen med en annen flott plante, Alternanthera.

Behandles som andre sukkulenter, det vil si, minimalt med vann på vinteren. Passer meg utmerket! Sukkulenter og kaktuser lever lenge hos meg. På sommeren krever den så klart noget mer. Det finnes en haug med arter/sorter, og du vil finne mange fine hvis du leter litt på blomsterbutikken din.
Noen du skal kunne få tak i lett er disse;

Echeveria glauca
Echeveria derenbergii
Echeveria gibbiflora

Her står det litt om formering. Den er innmari lett å ta stiklinger av. Siderosetter eller blader setter røtter veldig kjapt.

Et lite innblikk i hva som finnes av former og fasonger. Blomsten er en bonus ;o)

3 kommentarer:

Merethe sa...

Det var mange morsomme sukulenter. Både form og farger. SÅ disse koser seg ute på sommern. Morsomt å prøve....fine oppi slike hypertufa ting disse :) Så snart våren kommer skal jeg støpe mer...gøy. :) ha en fin kveld Solfrid.

solfrid sa...

Ja, det var den hypertufan, ja. Fant kurspapirene i dag; en liten opprydding. Til våren skal jeg støpe mer. Det har jeg lovt meg selv. Særlig noen potter/trau til hardføre sukkulenter.

Røsslyng sa...

Ikke lett å vite om jeg skal takke eller bli frustrert for alle de fristende lenkene her *ler*
Denne gikk rett inn på 'må-ha-listen'.
Litt synd det ikke er en plante man bare kan stappe i jorda og thats it, men
en plante som trenger minimalt med vann vinterstid når jeg er lat og hagelei har man da alltids plass til...