mandag 1. desember 2008

1 desember
Og jeg er i gang med de sju slaga. Pepperkakene er først ute i år. Guttene gikk på med enorm energi. Gløgg, julemusikk - og, faktisk; det snødde ute! Litt gruff etter siste langpanne, ellers en veldig rolig stund. Julekuler ble ørepynt og, minstemann kler da rødt?
Trampe fant frem den største julenissalua i esken fra loftet (endelig lys i kjøkkenvindu, puh!) og far sovna fra alt. Ono og Lennon sang om alt det triste med jula og jordmor-Matja er fremdeles - ja riktig; jordmor. Pepperkakene er vel ikke av den helt vanlige utgaven, men som Stein sier; slik er det nå en gang å bo på institusjon.
Nu står englegardinene for tur.

Søren tute, jeg har faktisk sådd 12 arter med stauder.

Årets julekalender hos Hagegal har begynt og jeg har pakket den første premien. Jobber helt frem til julaften.

Ugh!

8 kommentarer:

hildeG sa...

Koselige bilder og flotte pepperkaker :) Jeg baker aldri pepperkaker. Etter utallige forsøk, har jeg gitt opp. De blir alltid uspiselige. Vi kjøper dem på butikken og baker noe spiselig i stedet...

solfrid sa...

Ingen er så veldig glad i pepperkaker hos oss. Men, vi har baka siden eldstemann ble født. En fin tradisjon, som Syver sier.
Så samler det alle tre guttene. De bruker mye negativ energi på hverandre (særlig minstemann), men her er de alle venner =D

Det er deilig, det.

Anonym sa...

HaHAHA - man vet man er hos en hagegal når innlegget første desember handler mer om å ha sådd 12 sorter enn om å bake 7 slag. :D

Berit sa...

Pepperkaker er for pyntens og tradisjonens skyld. Jeg lager alltid pepperkakehus og hjerter til juletreet, og så litt småkaker av det som blir igjen. Deigen smaker bedre enn de stekte kakene!
I år kan jeg beregne mindre deig enn vanlig, blir aleine om baksten.

Anonym sa...

Kjempekoselig post, Solfrid!
12 stauder :O
Jeg har ikke tatt inn georginene en gang i år, jeg. Pellisene fikk jeg riktignok reddet, men...

Det er hyggelig å bake pepperkaker, men for et kliss! Jeg har gjort det én gang, og hadde sirup til armhulene. Hahaha!

Sine sa...

Så kos at dere samles til tradisjonsbaking. Det ser ut til å ha vært en fin stund.

Pepperkaker har jeg ikke laget før i år. Vi kjøpte rett og slett ferdig IKEA-deig, rullet ut og VIPS - deilige pepperkaker. De ble pyntet med melis og non stop, og er nesten spist opp alle sammen bortsett fra de som er i kalenderen. Tror det blir en kjekk tradisjon uten for mye dill med deig.

Og 12 sorter stauder...? Wow. Jeg har bare noen skarve frø fra et par planter i sommer, men har jeg tenkt på å så..., nei. Må alle staudefrø sås nå? (scabiosa?)

solfrid sa...

Neida, Sine. Det er bare jeg som er utålmodig ;o)

Scabiosa spirer vel lett, vent til å så i januar, du. Da har du fine spirer i april vil jeg tro.

Anne på Moseplassen sa...

hihi, så ut som om dere storkosa dere. Og pepperkakene hadde jeg skikkelig sans for :D