torsdag 18. desember 2008

En hel dag med fri!!

Og, alt man skal gjøre i løpet av denne dagen.

Stein har mest sannsynlig ny jobb fra 1 januar. NAV kan fremdeles ikke svare på om han får dagpenger fra nevnte dato. Hallo? Han er ikke den eneste statsansatte som mottar etterlønn og muligens mister den nye jobben?
Jeg fikk hyggelig brev fra kommunen i dag. 100% omsorglønn. Lønnet som assistent i mitt eget hjem (!). Oj. Er det så ille? Det er muligens det. Jeg ser det bare ikke selv. Ser man hele vårt institusjonsliv med andres øyne, er det ganske så annerledes.

I går handlet jeg julegaver sammen med store datter og barnebarn. Store sønn kommer på besøk i romjulen. Han skal over på Tyrili i januar. Null heroin, null metadon. Metadon gjorde han dorsk, feit og mentalt sløv. Han har vært tøff og klart dette helt fantastisk bra. Endelig, som 31-åring skal han prøve å føre et normalt liv. Hva nå det er? Han er stolt og vi er stolte.

Julemusikk og fyr i peisen, regn, vind og innevær. Ha en fin torsdag!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerende av Storebror, det er ikke bare bare å bli helt rusfri. Håper Tyrili blir bra!
Titter innom bloggen din men somler meg aldri til å skrive noe - er ikke helt inne i det nye systemet ennå. Men det begynner å hjelpe på. Må jo se om du har fått noen nye og spennende diller jeg kan henge meg på ;)
Klem fra Line

Berit sa...

NAV kan sjelden svare på noe som helst, virker det som.

Jeg synes det er flott og helt berettiget at du får omsorgslønn, skulle bare mangle! Du og andre i samme situasjon som deg gjør en kjempejobb og sparer storsamfunnet for enorme summer.

Dere har all grunn til å være stolte av storebror, det er steintøft. Tror Tyrili har hjulpet mange.

Anonym sa...

Å, gode deg, Solfrid! jammen fortjener du de 100 prosentene :-)
Gratulerer og tvitvi med storebror, og nyyyt dagen!
Klem fra meg.

Red Hobbitt sa...

Så flott at gutten får skikkelig hjelp. Og bra for deg med omsorgslønn, skulle bare mangle. Ønsker deg og dine ei riktig god jul!

Merethe sa...

DU fortjener virkelig omsorgslønn!!!! Skulle bare mangle.Flott at det går bra med storebror. Ønsker deg og din familie en herlig jul. klem

Herdis sa...

Jammen godt at det ordna seg for mannen din, og ikkje minst at du får omsorgslønn. Kan du jobbe litt i tillegg, eller vil du ikkje det? Også godt å høyre det om den store storebroren! (Håper da verkeleg ikkje at nokon meiner du ikkje skal ha omsorgslønn??)

solfrid sa...

Jeg jobber i en 80% stilling i kommunen (biblioteket) og skal fortsette med det. Bakgrunnen for vedtaket er jo det særdeles tunge omsorgsarbeidet - som jo er der hele tiden. Kommunen oppfordrer alle som søker omsorgslønn til å jobbe. Det er god mentalhelse å være aktiv i jobb, man mottar impulser og har et sosialt liv på jobb (!). Mange som mottar omsorgslønn og ikke jobber, har lite å falle tilbake til den dagen omsorgslønnen faller bort. Jeg MÅ jobbe for å klare meg mentalt !Ellers vil det gå dårlig med mor =D

Rita Hogefeld sa...

Så flott at storebror kommer seg inn på Tyrili. Min eldste jente har vært der i over ett år og vært rusfri like lenge. De har ett opplegg som funker! Ønsk ham lykke til, da :)

En av de for mor gode ting med Tyrili, var at jeg kunne senke skuldrene og kjenne at ansvaret for mitt barn plutselig kunne lastes over på de ansatte i stiftelsen. Da kunne jeg endelig slappe litt av, man blir sliten av å ha et barn som ruser seg........

Gratulerer med omsorgslønn, den skulle du vel hatt for lengst.

Vivishagerom sa...

Ønsker dere en kjempe flott jul alle sammen. Og lykke til med alle nye oppgaver på nyåret.