onsdag 25. februar 2009

Så på papir


I dag har jeg sådd på papir. Åtte poser med Hostafrø har fått lov til å være prøvefrø. Jeg har ikke brukt papir, men vaskekluter (vevde kompresser (10x10 cm) )stjælt fra gubben. Du kan bruke papir som ikke løser seg opp.  Fukt papiret. Legg frøene på midtstripen, brett over fra hver side - også kortsidene.  Husk navnelapper. Jeg har laminert frøposene og brettet de under kortsidene.  Har lagt alle i en haug som skal oppbevares i pose til spiring. Disse skal få ligge i romtemperatur. Husk lufting; tett pose for å holde på fuktigheten.  Frø spirer erfaringsmessig tidligere i papir enn i jord. Husk; små frø er ikke egnet for dette - små og sprø.  Når de har spirt skal de over i potte med jord. Ei heller er frø som må ha lys for å spire egnet. Husk å tilpasse temperatur etter hva frøene vil ha for å spire. 
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Marit sa...

Jeg ble leste om dette før i dag i et eller annet hageblad. Det er jo lurt å formidle dette videre. Jeg skal prøve dette ut i morgen den dag. Jeg er lei av tomme frøpotter. Det er bedre å teste frøene først!

solfrid sa...

Kjøpte AoT i Sverige i dag. Kan ha vært der. Det så veldig enkelt ut; måtte prøve. Særlig hvis det går fortere enn med jord. Det er litt stillestand i den sorte jorda.

Alt godt sa...

Spennande! Dette burde eg prøve.

Vivishagerom sa...

Så spennende! Leste om det i Hagen for Alle som kom i går. Jeg prøvde en gang med stokkroser, men det gikk rett i dass.
Ønsker deg lykke til.

solfrid sa...

Det er like før jeg titter nå.. Utålmodighet er ikke en dyd hos med ;)

Frøene skal svulme opp først - før jeg i det hele åpner poses. Krysser fingrene for spirer, spennende dette her.