lørdag 18. oktober 2008

Laminering, dere.

Laminering er et undervurdert håndverk (?). Jeg simpelthen elsker slike dingsebomsemaskiner. Nå lyt ungene passe seg. Lamineringshumøret tar nesten overhånd. Nå blir det schwung over frøpottene. Ikke et eneste frø skal spire til våren uten å være navngitt. Dette blir greier.

Ellers er det helg for de fleste - og, i dag står det en eplekake på menyen. Den store norske epledagen har vel ikke gått dere hus forbi?? Det kryr av gode, norske epler. Løp og plukk, eller - løp og kjøp!

Helgens bok; jeg klarer simpelthen ikke å legge den fra meg: Elif Shafak Bastarden fra Istanbul. Fargerikt språk, matrettene lokker med sine sensuelle navn (siklesmekk påkrevet), frodige mennesker, sterke kvinner - les og la ordene drive deg frem.
Jeg startet så fint med Havets katedral, men enten er jeg for gammel (alle unge jeg kjenner sippet seg gjennom boka??), har mistet alle illusjoner (helt sikkert), eventuelt; er jeg i utgangspunktet glad i historiske romaner med et tilsnitt av en håpløs kjærlighetshistorie? Nei. Mistet tråden tidlig og slet meg gjennom noen hundre sider til. Men, den fenger minimalt og jeg lar nestemann på ventelista gråte videre. Det vil si; jeg ga opp.

Nuh, guttene sliter seg gjennom den store ryddedagen. Jeg truer med null lørdagssnop, klarer jeg å være standhaftig? Mja. Vi får se.

God helg!

To minutter senere; postjenten har syklet forbi. Postkassen ga meg frø fra Thompson & Morgan. Har nå funnet ut at jeg ikke ekstisterer for enkelte instanser, eller det finnes noen snille (*snille*), pakka hadde en verdi på britiske pund : 25,98 som er lik norske kroner: 293,93.
Skal vel være glad.
Fredriksstad kommune har vært meget gavmilde og delt ut busskort, verdi kroner 150,- til husstander i hele kommunen. Det vil si, et lite utvalg, 1700 kort. Et lå i postkassa vår. Kult.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jøss! For en schtralende lørdag du har, da! Knall :-D

Nå må jeg reise meg fra pcen og kjenne at jeg lever snart, jeg også... (beina sovner snart. haha!)

Christine sa...

Jeg ga opp "Havets katedral" jeg også. Dvs den har ligget halvlest i en måned, og jeg har lest en hel del andre bøker siden det. Den kjedet meg, når sant skal sies, hvilket er merkelig siden jeg elsker historiske romaner OG Barcelona.
Nå leser jeg om Jarle Klepp, "Charlotte Isabel Hansen". Jeg liker Renberg.

solfrid sa...

Renberg har jeg ennu ikke lest.
Mulig jeg må prøve, da. Muligens må Fatso sees?

Else Marie sa...

Er jeg helt på jorde eller......
har ikke siden din vært svart
og hadde ikke du bilde i overskriften??????Else

Anonym sa...

Det der har eg og opplevd, mottok masse kjøkkengreier som eg hadde bestilt utan å tenke på tollgrensene. Pakken vart levert på døra saman med eit brev om at pakken ville bli utlevert når tollgreiene var i orden. :? Sidan har ingen høyrt noko, og no går eg ut frå at dette har gått over. :D

Alt godt, Gunda