onsdag 10. september 2008

Hurra!

Jeg må starte med pyntemaisen. Zea Mays Quadricolor variegated. Den har dusker, og den får kolber. Ikke spiselige, men jeg har et ørlite håp om egne frø. Pyntemaisen er lettspirt, dessverre klarte jeg i mine depressive stunder å glemme vanningen. Derfor sitter jeg med kun EN plante. Har kjøpt meg nye frø, for denne MÅ jeg bare ha neste sommer. Anbefales sterkt til alle som digger litt farger i bedet. Det finnes en sort i med hvite og grønne striper, ut og lete.

Valnøttetreet; det vil si alle tre, sliter med brune flekker. Juglans regia x 3 ble sådd i 2006. Noen tips om hva det kan være? De vokser og ser ikke til å ta noen skade av flekkene.

Den orange Cannaen lyser opp der den står. Alle må stoppe og titte - ved grått vær er den et skikkelig blikkfang. Den har blitt stor og fyller ut den store jerngryta.Geraniumblomstring har jeg også. Hvilken? Hum, det er jeg ikke sikker på. Den er herrrlig blå.
I den grønne bakken står resten av hekken min. De første ble plantet i mai (14 stk) og siden har disse stått og vansmektet. Ja, jeg har vært inne i en midt-på-treet depresjon og er det ennå. Hagen har kun fått det den trenger etter skippertakmetoden. Voksenpsykiatrien er god å ha.I dag et stort lyspunkt. Trampe (eldstesønn og høytfungerende autist/Asperger) hadde sin første gode dag på skolen. Jeg ble så glad at jeg sporenstreks gikk ut og gravde ferdig bedet som ble startet i mai. Selvsådde og kjøpte planter fikk endelig sin plass.
Til slutt to nyyydelig Primula. Den mørke er en gave fra Randi M (Hagegal). Den er nesten helt svart. Det hadde vært gøy med et navn. Den lilla er en gave fra Grimen, også Hagegal.

8 kommentarer:

Vigdis i Romerikshaven sa...

Du tar så mange flotte bilder. Intet unntak her! :-)

Torill sa...

Å den maisen din var rålekker!!! Håper den får MYE frø...
Jeg hadde den "vanlige" gule/grønne. Men den var ikke på langt nær så flott som den du har her. Dette blir så absolutt en MÅHA plante..

Herdis sa...

Mine valnøtt-tre har også svarte flekker. Eg anar ikkje kva det kjem av, men det verkar ikkje som om dei er så plaga av det heldigvis. Min årlege sommar-depresjon (light heldigvis) er nå over, og eg er i kjempeform. Du må ha lykke til du også!!

Mokki sa...

Jeg fant ut at hagen har hatt godt av litt mindre omsorg i sommer...

Siden alt har fått stå i fred har det virkelig blitt frodig der *rødme*

Villrose sa...

En skikkelig oppmuntrer, den der prydmaisen!
Og nydelig fløyslsprimula...

Merethe sa...

Den primulaen var vakker!!!
Koselig med bloggen din! klem

Anonym sa...

Nå fikk jeg lyster; canna og mais. Hmmmm ;-)
Ellers oversendes antidepresjonsknuseklem herfra!

Signe sa...

Det er gledelig når gutta våre har gode dager. Min eldste har samme som din, og jeg vet dette kan være strevsomt til tider. Her er det heldigvis flest gode dager nå, men sån har det ikke altid vært.

Godt du får brukt sånne oppturer til å gjøre positive ting.