onsdag 24. september 2008

Årets siste bukett? Perfekte farger i dag;o)

Heia Stjernen! Ikke vet jeg. Men, i dag har jeg begynt å grave opp dahlia (fått tatt de i potter), MERKET dem (merk dere det) og tatt opp Calla, Euconomis, Alternanthera (overvintre i potte, kaldt), Dichondra (også i potte) pluss min rexer. De ble stusset litt. Har også begynt å hogge ved, feil årstid muligens. Svetta godt. Tatt opp alle hippene. Noe snegelspist og enkelte hadde mark. Jeg har lagt dem i zalovann for vasking. De får ligge og tørke en stund før ny jord.

Hvis dere lurer på hvorfor bildet er av så dårlig kvalitet, skyldes det gubben. Han dro avgårde med mitt kamera på elgjakt. Altså, man skyter elg, man flyr ikke rundt med kamera og tar bilder.


4 kommentarer:

http://smgj.wordpress.com/ sa...

Jeg tar ikke opp dahlia før ETTER frost, jeg. Trenger alle fargeklatter så lenge som mulig ennå. Bruker heller tiden til å rydde garasjen sånn at vi kan få inn bilen... *glise* Og hagemøblene. Skjønner ikke det der - hver høst sier jeg "til neste år skal ikke noe stables <<midlertidig>> rett inn i garasjen - det SKAL på plass"... og hver høst er garasjen for full til å få inn bilen. :-D

solfrid sa...

Har ikke tatt opp alle, kun de i potte. Det er rett og slett fordi jeg har lyst i dag. Det kan hende lysten gjør at jeg senere ikke orker å ta inn, er for sen, glemmer, det er for mørkt.
Mange står i beda og lyser fremdeles..
Verandaen er full av møbler som aldri blir satt inn. Sløv, sløv, sløv. Garasjen er full av tomflasker og tilhenger som aldri kommer seg til Øra.

Villrose sa...

Kan du fortelle hvordan du merker Dahliaene?? (mine plastskilt, festet med sytråd fallt av :-()

solfrid sa...

Jeg bruker strikk, men den kan jo bli morken i løpet av overvintringen. Det lureste hadde kanskje vært grovt ullgarn med lik farge som blomsten. Det ble mye rare farger i sommer. Høsten i fjor var jeg så lei, det ble hulter til bulter i kassa. Men, kun en skrumpet inn :o)